close
mai 17, 2020

World Fashion Festival Awards Dubai 2019

image

„Când am aflat că Pălăria Dădârlat va fi pe podium la World Fashion Festival Awards Dubai, timpul s-a optit în loc. Dar doar pentru o secundă. Că apoi a luat-o la goană. Și noaptea a devenit zi, iar ziua noapte. Atelierul nu mai ține cont dacă e sâmbătă sau dumincă. Dar mă uit în jur și văd atâtea concepte noi, încât mă fac piele de găină, Și toate-s făcute de drag. De dragul alor mei. De dragul bunicului meu. De dragul poveștii mele de suflet.”

Erau gânduri scrise în 23 martie, cu o săptămâna înaintea primei apartiții internaționale a Pălăriei  Dădârlat. Îmi place să mă consider un om visător. Respir, adorm și mă trezesc cu gândul la moștenirea mea de suflet. Visez cu ochii deschiși și îmi pun tot sufletul în ceea ce fac.

Începând cu 2015 de când am decis să mă implic în tot ce înseamnă Pălăria Dădârlat , am căutat să fac povestea din spatele produslui cunoscută. Am căutat să transmit ce mi s-a insuflat când eram doar un copil. Am căutat să fac mândre trei generații anterioare mie, să le fac cunoscute eforturile si munca.

Mereu sunt întrebată cum am ajuns la World Fashion Festival Awards Dubai? Și mereu am același răspuns- printr-un șir de coincidențe și oameni potriviți la momentul potrivit. Un șir de coincidențe care au avut la bază multă muncă și multe idei, zile pline de încredere și nopți pline de întrebări, sau nopți pline de încredere și zile pline de întrebări. Un amalgam de sentimente imposbil de transpus în cuvinte.

World Fashion Festival Awards a fost locul în care 123 de ani de tradiție i-am simțit în câteva secunde. La propriu. Locul în care am cunoscut oameni dintr-o industrie despre care citeam în reviste când eram copil. Locul în care am început colaborări frumoase. Locul în care Pălăria Dădârlat a prezentat prima să colecție despre care îmi place să spun că e o „stare de spirit”. Și ca și în viață mea de zi cu zi, simplitatea, linile stricte și proporțiile bine determinate sunt câteva dintre carateristicile de la care am pornit în crearea colecției.

Energia, vibrația, bucuria și recunoștința simțite în cele câteva minute de prezentare, nu cred că pot egala un sentiment oferit de vreun bun material. Nici pe departe. Este o satisfacție despre care rar vorbesc și doar după un an am reușit să scriu. Și scriu rândurile astea cu o bucurie profundă care mă duc cu gândul la omul care mi-a transmis această pasiune. (link către de ce pălăria dadarlat).

Dar știți ce mi-a dat starea de spirit care să mă ajute să scriu? Întoarcerea la origini. O ora de povești în curtea buncii mele, care înainte să plec mi-a zis cu o voce tramuranda și ochii plini de bucurie: „Tavi (bunicul meu), ar fi fost foarte mândru să vădă ce faci pentru Pălăria Dădârlat . Pentru el Pălăria Dădârlat a fost totul și mă bucur să văd că îl moștenești.”