close
iulie 26, 2021

Pălăria Dădârlat | KASTA MORRELY FASHION WEEK | Iasi 2021

image

Ceea ce e menit să fie, întodeauna va găsi o cale. În cazul nostru a fost calea spre Iași!

Sâmbătă, inceput de iunie, 2021

In ultimii 7 ani tot universul meu s-a rotit in jurul Pălăriei Dădârlat, fără a tine cont că e sâmbătă sau duminică, seară sau dimineață, noapte sau zi. Probabil cei din domeniu știu ce înseamnă nevoia de a tine pe modul silentios un telefon, din dorinta de a lua macar putin pauza de la Instagramul care sună non stop, Whatsappul în care mereu ai mesaje necitite și apelurile nesfarsite indiferent de zi sau ora.

Dar sâmbăta aceasta din iunie telefonul meu nu mai era pe silențios după o foarte lungă perioada de timp. A sunat și în toată gălăgia în care mă aflam l-am auzit. Eram la un eveniment în Sibiu și a fost nevoie să ies din sală că să pot răspunde. Primeam o invitație la Iași, la Kasta Morrely Fashion Week și mă anunțau că dacă există interes vor reveni cu mai multe detalii.

Diana Morreli – Director de imagine Kasta Morrely

Jumătatea lunii iunie, 2021

“O zi încântătoare să aveți, Diana Morreli la telefon, Mădălina, ai câteva minute?” Există mai multe categorii de oameni. Cei pe care îi întâlnești fizic și cu toate astea nu reușești să îi ții minte și cei pe care nu ai avut ocazia să îi vezi, dar îți rămân întipăriți în suflet. Diana e unul dintre cei care transmite prin tot. Voce, gesturi, finețe și frumusețe. Eu nu am avut ocazia să o întâlnesc până nu am ajuns la Iași, dar asta mi-a transmis în primele secunde în care am vorbit cu ea. Datorită ei am ajuns la Kasta Morrely Fashion Week, iar pe această cale doresc să îmi exprim toată recunoștinta.

Iulie, 2021, Iași

125 de ani de tradiție. 4 generații pasionate. Un show la cea de a X-ea editie. Zeci de aplauze. Sute de gânduri. O recunstinta infinită.

V-ați întrebat vreodată dacă ceea ce faceți în fiecare zi, este ceea ce v-a fost menit? Eu uneori simt asta fără să mă întreb. Pentru că dincolo de multă muncă, există momente care îți rămân întipărite în minte și-n suflet. Unul dintre ele este cel de la Iași. Kasta Morrely nu a venit în intampinarea noastră doar cu o invitație la un Fashion Show. Ci cu o invitație la frumos. La multicultural. O invitație într-un basm ținut în cadrul Palatului Oștirii, pentru că ei știu să ofere ceea ce promit.

Talida Moreli- expert organizare Kasta Morrely

Iașul, orașul iubitorilor de frumos, capitala Moldovei sau minunea în care ai vrea oricând să te întorci este locul în care am mai scris o filă din povestea noastră. O filă importantă din capitolul 125. Pentru că acum 125 de ani se fonda primul atelier românesc de pălării, într-un sat pitoresc din Mărginimea Sibiului, de către un Dădârlat care avea să pună bazele unui brand românesc, pe care eu azi, un secol mai târziu, l-am preluat și crescut cu cea mai sinceră pasiune- Palaria Dădârlat.

Cred cu tărie că unde există pasiune, creația e o joacă și unde există tradiție, inovația e o provocare. Iar când îmbini joaca cu provocarea, pasiunea cu inovația și creația cu multă muncă, rezultatele nu întârzie să apară. A fost o săptămâna de foc cea de dinaintea Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week, dar momentul în care am ajuns la Palatul Oștirii orice factor extern s-a pus pe pauză. Era un cadru de vis, colecția era una de care mă simțeam mulțumită (tind spre perfecțiune și rar sentimentul de mulțumire mă ajunge din urmă), iar ținutele erau asigurate ca de obicei de către Larisa Lupoiu, sufletul creativ Monarh, iar din experiențele anterioare știam că vor fi wow. Pe hârtie nimic nu avea fie la nelocul lui. Dar evenimentul se ținea în aer liber. Era sâmbătă, 3 iulie, ora 18:30, iar eu abia am ajuns din mașină în Palatul Oștirii de ploaie. Manechinele făceau probe prin ploaie, iar în curtea Palatului Oștirii se auzea Cargo, “dacă ploaia s-ar opri”. Cu toții ne doream asta, pentru că la ora 20:00 ar fi trebuit să înceapă showul. Glumeam în culise că “ploaia înseamnă bogăție”. Și așa a și fost. Ploaia s-a oprit în prima jumătate de ora de după 20:00, defilarea a fost una perfectă, iar mulțumirea și recunoștința pe care le-am simțit sunt cea mai mare bogăție a mea. Kasta Morrely a aniversat cea de a X-ea ediție, eu încă eram la 29 de ani pentru că abia în 5 iulie aveam să implinesc 30, iar mulțumirea și recunoștința că Pălăria Dadarlat împlinea 125 de ani de existența și ca îi celebram într-un cadru atât de festiv, erau cea mai mare bogăție a mea.