tel. 0751-129-350 / e-mail: comenzi@palariadadarlat.ro

Povestea noastră

A trecut mai bine de un secol de la momentul când, în 1896, Ion Dădârlat a pus bazele acestei afaceri de familie, în Săliștea Sibiului. Erau vremuri grele pentru artiștii meșteșugari români, care luptau nu doar cu concurența colegilor lor sași sau unguri, ci și cu lipsa de libertăți pe care o sufereau toți românii aflați vremelnic, pe atunci, ca și Ion, sub stăpânirea rigidă a Imperiului Austro-Ungar.

Ca orice perioadă de început a oricărei afaceri, a fost una romantică … fondatorul afacerii mergea prin târgurile vremii, ducându-și pălăriile realizate în mod artizanal – azi termenul folosit este handmade – într-o căruță cu coviltir, care era și mijloc de transport, dar și prăvălie ad-hoc. Anii au trecut și după Marea Unire din 1918, afacerea cu pălării Dădârlat a început să crească, pe măsura succesului de care se bucurau pălăriile realizate în atelierul familiei, atelier care s-a extins și modernizat continuu până în anii cei grei ai celui de-al doilea război mondial.

A fost o perioadă grea pentru afacerea familiei Dădârlat, la fel de grea cu cea din anii de până la Revoluția din 1989. Odată cu libertatea cucerită atât de greu, s-a reaprins gustul pentru afaceri al multor români și a repornit și afacerea cu pălării, de data aceasta la Sebeș, într-un atelier condus de nepotul fondatorului afacerii, respectiv ing. Dan Dădârlat.

Chiar dacă tradiția lucrului ardelenesc bine făcut, s-a păstrat tot timpul în Atelierele Dădârlat, de-a lungul vremii, o viziune modernă și-a pus amprenta, după 1989, asupra brandului deja cunoscut ca Pălăria Dădârlat. Pălării pentru domnișoare și doamne ca și pălării pentru domni, în culori și modele deosebit de apreciate în țară și străinătate, au dus faima brandului Dădârlat pe noi culmi. Fie că e vorba de colecții retro sau vintage, pălării chic sau elegance, modele care se poartă pe stradă, la vânătoare sau în club, pălăriile Dădârlat continuă tradiția începută în 1896 și reprezintă un accesoriu elegant, necesar și de calitate, care trebuie să facă parte din garderoba oricărei persoane pentru care eleganța înseamnă personalitate și atitudine.

Top