close
octombrie 21, 2020

Sibiu Fashion Days 2020

image

Pentru ca acum 124 de ani Pălăria Dădârlat lua naștere in Mărginimea Sibiului, am ales sa fim parte dintr-un eveniment prin care sa ne întoarcem la origini- @sibiu_fashion_days. Anul acesta am sărbătorit 124 de ani de existența acasă la Sibiu!

Doua zile dedicate modei, emotiilor si iubitorilor de frumos. Sibiu Fashion Days a fost pentru noi gura de aer a anului 2020.

Intr-o lume digitalizata, nevoia de apartenenta si conexiune directa, a fost resimtita mai mult ca oricand in cursul acestui an. Atipic si plin de surpize, 2020 s-a modelat intr-un final dupa nevoile noastre, desi in mare parte regulile jocului nu au mai putut fi controlate de catre noi. Multumim, Sibiu Fashion Days pentru ca ati refacut regulile jocului!

Iulie 2020, Sebes, Romania

10 minute de frumos, 100 de ore de munca, si da, a meritat fiecare secunda. Era inceput de iulie cand Liliana Tempean, sufletul creativ al evenimentului, ne-a invitat la Sibiu Fashion Days. Imi amintesc ca eram in mijlocul atelierului cand a sunat si a trebuit sa ies din incapere pentru ca nu o auzeam de zgomotul masinilor de cusut. Dupa ce am inchis apelul, primul sentiment a fost de entuziasm. Apoi de coplesire. Si in cele din urma de “viteza” sa verific agenda. Aveam la dispozitie 100 de ore sa gandesc o colectie mulata pe eveniment, sa gasesc colaboratori pentru tinute, sa gandesc momentul in sine, muzica si sa mai scriu o fila din poveste dupa standardele si cerintele autoimpuse.

Vara aceasta am lucrat mult in partea de productie bruta, iar biroul meu si al colegei mele s-a mutat in atelier. Am testat retete noi de apret pe diferite materiale. Stiati ca cele mai bune idei se nasc atunci cand simti intregul proces de productie? Cand dai cu mainile tale forma, simti texturile materialului, identifici nuantele inainte si dupa apretare, si faci intregul proces intr-un mediu in care zeci de calapoade parca te privesc si se-ntreaba pe care il voi alege? 10 minute de frumos. 100 de ore de munca, dar mii de experinte care sa poata comprima totul intr-o unitate de masura a timpului.

1 august 2020, Sibiu, Romania

Stiti expresia “ma simt ca acasa” ? Sibiu Fashion days ne-a facut sa ne simtim ca acasa. Toate s-au aliniat pro acestui eveniment, de la dorul ratacit la vremea perfecta, de la modelele frumoase la jocul de lumini, de la prezentarile celorlalte colectii la colaborarile care si-au gasit perechea.

Vibratia si agitatia din culise sunt fundamentul perfectiunii afisate pe podium. Incantarea modelelor fascinate de colectia noastra ne-a dovedit ca munca din atelier nu fusese in zadar. Pregatisem 12 palarii, desi in prezentare erau trecute 10. Am avut placerea ca din incantarea modelelor fata de colectia noastra, se le putem prezenta pe toate. Ba chiar sa nu fie suficiente palarii pentru cate dintre ele ar fi vrut sa le prezinte.

Feedback-ul publicului a fost unul magic, iar reactiile atat de dinainte de eveniment, cat si cele de dupa, iti dau puterea sa vrei sa mergi mai departe. Colaborarile pe care le-am legat se datoreaza tot acestui eveneniment, produsele noastre le gasiti la @Curly Boutique, in Sibiu. Organizarea merita un mare 10 pentru atmosfera creata si atentia fata de tine ca si om, brand sau spectator.

Pe acordurile lui Gheorghe Zamfir, doua minuni de 8 si 11 ani au pasit pentru prima oara pe podium, purtand mandre palariile lor rosii care parca le-a ascuns orice emotie, si au deschis prezentarea Palariei Dadarlat. 

Momentele din timpul prezentarii si cele imediat de dupa, acopera orice stare de stres sau nervozitate resimtita in timpul pregatirilor. E o liniste pe care o simti de cateva ori in viata, o implinire care probabil n-ar fi putut sa mi-o ofere niciun alt job, un sentiment de aprtenenta si de intoarecere la origini.

Sibiu Fashion Days, un mare multumesc pentru experienta, suntem nerabdatori sa va revedem la editia urmatoare! Chapeau!

Multumirile speciale merg catre toti cei din culise si in primul rand catre ai mei parinti.
Anca, mâna mea dreapta, cu un devotament pur și simplu ideal!
Ioana, omul perfect la momentul perfect!
Diana, când cuvintele nu-mi ajung mie, mi le transmite ea printr-o privire!
Superbele tinute sunt creațiile omului din spatele Monarh Design – Larisa Lupoiu
Echipei Palaria Dadarlat care îmi da șansa sa îmi trăiesc visul in fiecare zi!